​Askespredning over åbent hav

Havde den afdøde et særligt forhold til havet?

Askespredning til søs er et alternativ til et traditionelt gravsted. Det kan være et populært valg, hvis den afdøde havde et særligt forhold til havet. Hos Brande Begravelsesforretning hjælper vi med alt det praktiske i forbindelse med at ansøge om spredning af aske over åbent hav.

​Vi står til rådighed i bl.a. Brande, Herning, Gjellerup, Arnborg og Lind samt mange andre omkringliggende områder.

​Regler og krav i forbindelse med spredning af aske

Der gælder nogle særlige regler og krav i forbindelse med askespredning, som skal opfyldes. Først og fremmest skal den afdøde skriftligt have tilkendegivet et ønske om at få spredt sin aske over åbent hav.

Dette kan gøres via borger.dk, hvor man kan udfylde blanketten ”Spredning af aske over åbent hav”. Denne blanket kan printes ud og vedlægges andre relevante dokumenter, som de efterladte får brug for i forbindelse med et dødsfald. Det kan f.eks. være ”Min sidste vilje”.

​Der er også mulighed for at tilkendegive sit ønske om spredning af aske på et almindeligt stykke papir. I så fald skal følgende fremgå:

  • Dit navn
  • Din adresse
  • Dit CPR-nummer
  • Dato
  • Din underskrift

Ovenstående krav om at den afdøde skriftligt skal have tilkendegivet sit ønske om spredning af aske over åbent hav kan dog fraviges, hvis der ikke er nogen tvivl om, at det ville have været den afdødes ønske.

Det er i så fald begravelsesmyndigheden, der skal træffe afgørelse om, hvorvidt kravet kan fraviges.

Sådan skal askespredning over åbent hav foregå

Askespredning skal foregå over åbent vand. Det dækker over større fjorde, bugter og havet. Det er ikke tilladt at sprede asken over en sø.

​Derudover skal de efterladte sørge for, at askespredningen sker på en måde, der ikke vækker opsigt, og det er ikke tilladt at sænke selve urnen i vandet.

​Hvad koster askespredning?

Der er som udgangspunkt ikke nogen udgifter til selve askespredningen, ud over at de pårørende selv er ansvarlige for at anskaffe en båd, der kan sejle tilpas langt ud på vandet.

Derudover vil der være de almindelige udgifter i forbindelse med kremeringen.​

Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om mulighederne for spredning af aske.

Kontakt vores bedemænd for begravelseshjælp​

Hos Bedemand Moesgaard og Brande Begravelsesforretning kan vi håndtere stort set alle praktiske opgaver ved en begravelse. I forbindelse med den første samtale med vores bedemand, får du altid et prisoverslag med hjem​. 

Vi har ingen fast kontortid, men vi svarer altid på telefonen. ​Du kan træffe os på 97 18 02 46, eller du kan skrive til os på e-mail.

​Søren Moesgaard & Birgit Moesgaard

Få et uforpligtende tilbud​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål, eller
​ønsker du at høre nærmere?

Om firmaet

Brande Begravelsesforretning

v/ Birgit og Søren Moesgaard

Brug af certificeret bedemand

Kontaktoplysninger

Telefon: 97 18 02 46

E-mail: s.moesgaard@mail.tele.dk

Find vej

Markedspladsen 1, 7330 Brande

Klik her for rutevejledning

CVR: 17780190